Maurice Aarts Feestelijk

Maurice Aarts

Webdeveloper, consultant - Den Haag

Hoe zag het begin van je carrière eruit?

Ik heb een opleiding in de IT gevolgd en daarna ben ik aan het werk gegaan als systeembeheerder/-architect. In het begin hield ik me vooral bezig met het opzetten van Windows-based applicaties, maar gaandeweg heb ik een passie ontwikkeld voor code. Mijn interesse verschoof naar open source-producten, zoals PHP en Apache. Daar zit ook een beetje een filantropische gedachte achter. Vooral het feit dat de community elkaar helpt spreekt me erg aan.

Welke eigenschappen kunnen we van jou verwachten?

Ik denk vooral mijn verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettingsvermogen en no-nonsense mentaliteit. En ik ben oplossingsgericht. Waarom zou je ergens maanden of jaren mee bezig moeten zijn, als je het ook in een paar weken kan realiseren?

Wat merken klanten van jou?

Ik hoop mijn enthousiasme, bereidwilligheid en servicegerichtheid. Ik ga graag op de stoel van de klant zitten. Ik probeer me altijd in te leven in wat hij of zij precies wil. Want door iets nét even in een ander perspectief te bekijken, kun je soms tot een snellere of goedkopere oplossing komen.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Ik ontwikkel ook in mijn privétijd soms nog applicaties en games, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe technieken. Verder speel ik piano, ik vind het leuk om te koken en ik sport graag. En ik houd van reizen.

Welke droom jaag jij na?

Ik zou graag in een wereld leven van minder bureaucratie, waarin we veel meer een eenheid zijn. Het basisinkomen is iets waar ik bijvoorbeeld echt in geloof. De maatschappij is toe aan verandering. Ik zou me heel graag willen inzetten voor het versimpelen of verbeteren van de samenleving.